Putin už otevřeně vyhrožuje Polsku. Mluví o dárku od Stalina

Putin na pátečním zasedání ruské bezpečnostní rady otevřeně vyhrožoval Polsku. A to v návaznosti na svoje nepodložené domněnky, že se bude chtít Varšava přímo zapojit do války na Ukrajině.

Upozornila na to stanice Polsat News. "Nemluvíme tady o skupině žoldáků, ale o pravidelné, dobře koordinované a vybavené vojenské jednotce, která má být použita pro operace na ukrajinském území," vyprávěl šéf Kremlu.

[chooze:article;value:514185]

"Pokud jde o polské vůdce, pravděpodobně počítají s vytvořením jakési koalice pod záštitou NATO a přímým zásahem do konfliktu na Ukrajině. Chtějí získat zpět svá historická území, dnešní západní Ukrajinu. Také sní o běloruských zemích," blouznil.

Polské vládě se ale podle Putina vykouřilo z hlavy, jak země přišla ke své západní polovině. "Západní část území dostalo Polsko darem od Stalina. Naši přátelé ve Varšavě na to zapomněli, my jim to připomeneme," zvedl varovný prst.

[chooze:article;value:513727]

"Vypadá to, že zapomněl na to, co Polsku udělal Stalin předtím," komentoval výroky ruského prezidenta poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko na twitteru.

Narážel tím na pakt Ribbentrop–Molotov, dohodu o neútočení mezi nacistickým Německem a Sovětským svazem, po kterém oba státy krátce po sobě napadly Polsko a rozdělily si ho mezi sebe. Začala tím druhá světová válka.

Putin už se ani nesnaží nic skrývat. Před kamerou se málem udusil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.