Putin věří, že nastanou velké změny. Řekl, jak by podle něj měl vypadat svět

V Rusku i po celém světě se teď odehrávají velké změny, které jsou k lepšímu, řekl podle agentury TASS Vladimir Putin účastníkům nedělního sjezdu Ruského hnutí dětí a mládeže. Právě Rusko podle něj dokáže svět udělat lepším místem.

"Doufám, že dokážeme učinit svět spravedlivějším, kde si budou národy skutečně rovny, kde bude mít každý úctu a právo na dodržování svých tradic, mluvení svým rodným jazykem, úctu ke svým předkům. Kde každý bude mít možnost maximální seberealizace bez ohledu na to, v jakých podmínkách vyrůstal," maluje si Putin růžovou budoucnost. 

[chooze:article;value:479901]

​Mezitím ale svět drtí důsledky války na Ukrajině, která trvá už deset měsíců. A podle generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga ještě dlouho potrvá. V rozhovoru pro agenturu AFP řekl, že nic nenasvědčuje tomu, že by se Putin vzdal svého cíle ovládnout Ukrajinu. "Neměli bychom Rusko podceňovat. Plánuje dlouhou válku," domnívá se Stoltenberg.

"Musíme pochopit, že prezident Putin je připraven vést tuto válku dlouho a zahájit nové ofenzívy," dodal. Konflikt podle něj bude trvat tak dlouho, dokud Putin nepochopí, že na bojišti vyhrát nemůže. "S největší pravděpodobností tato válka skončí u jednacího stolu jako většina válek," predikuje.

Rusko podniklo zatím nejhorší útok. Vypálilo na Ukrajinu 76 raket:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.