Moderní bydlení

Putin vnáší chaos do voleb v USA. Nevím, jestli mě urazil, říká zmatený Trump

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že v blížících se prezidentských volbách v USA favorizuje kandidátku Demokratické strany Kamalu Harrisovou. Uvedl to na ekonomickém fóru, které se konalo minulý týden ve Vladivostoku.

Podporu vyjádřil formou žertu. "Kamala Harrisová se vždycky směje a její smích je nakažlivý. Díky tomu víme, že se jí daří dobře," prohlásil Putin podle portálu CNN.

Zároveň si neodpustil ani poznámku směrem na jejího protivníka Donalda Trumpa. "Trump na Rusko uvalil takové množství sankcí, jako ještě žádný prezident před ním," prohlásil Putin. Jeho proslov se konal přitom jen několik dní poté, co prezident Joe Biden oznámil další balík sankcí, který má zabránit ruskému vměšování se do prezidentských voleb.

[chooze:article;value:573598]

​Putinova slova podpory ale nejsou překvapením. Ještě před odstoupením Bidena z voleb Putin prohlásil, že by rád viděl jako vítěze voleb právě Bidena. Tato slova by však lidé neměli podle odborníků brát vážně. 

Má se totiž jedna pouze o Putinovu taktiku. "Těmito výroky si s námi Rusové jen pohrávají, obzvlášť s týmem Harrisové. Je to klasická snaha o vyhození soupeře z rovnováhy tím, že se jim posmíváte, provokujete je nebo je pochválíte," vysvětlila pro portál Fox News bývalá agentka vládní agentury DIA Rebekah Kofflerová.

Na Putinovy komentáře reagoval i Trump, kterého podpora Harrisové pořádně zmátla. "Putin podpořil Kamalu a já mám pocit, že tomu nerozumím. Nevím, jestli mě urazil, nebo jestli mi tím prokázal laskavost," prohlásil Trump.

Prezidentská debata v USA. Harrisová překvapila, Trump opakoval konspirace:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.