Putin ztratil to, co 20 let budoval. Bez mobilizace se neobejde, odhalili

Ruský postup na Ukrajině podle zástupců amerických zpravodajských služeb není možný bez další rozsáhlé mobilizace. Rusové prostě nemají dost lidí. Navíc jejich ztráty byly již tak masivní, že prakticky přišli o všechno, co posledních 20 let budovali.

"Pokud Rusko nespustí povinnou mobilizaci a nezajistí si velké dodávky munice od třetích stran, od Íránu a dalších, bude pro ně stále těžší provádět alespoň omezené útočné operace," uvedla podle webu Defense One na slyšení v americkém senátu Avril Hainesová, která je šéfkou americké zpravodajské komunity.

Stejný názor měl i generál Scott Berrier, který je šéfem Zpravodajské služby ministerstva obrany (DIA). "Reorganizace ruské armády provedená po roce 2000 znamenala, že byli lepší, rychlejší a menší ve srovnání se sovětskou érou. Ale ta armáda je vesměs pryč, teď spoléhají na rezervy a vybavení ze skladů ještě ze sovětských dob. Odhadujeme, že obnova potrvá 5 až 10 let podle toho, jak na ně dopadnou sankce," vysvětlil Berrier.

Západní analytici předpokládají, že další vlna mobilizace by už mohla mít pro Vladimira Putina velké politické následky, a tak se ruskému prezidentovi do takového kroku nechce. Rusko ale obavy, že další muži budou muset narukovat do armády, obcházejí.

[chooze:article;value:503308]

​V polovině dubna je rozproudil Putinem podepsaný zákon, který umožňuje vydávat elektronické povolávací rozkazy. "Obecná rada zní, odjeďte co nejdříve," vzkázal Rusům prostřednictvím Rádia Svobodná Evropa (RFE) Ivan Pavlov, šéf lidskoprávní organizace První oddělení. RFE ale upozorňuje, že Rusové nejsou nikde vítaní a utíkat před mobilizací pro ně není snadné.

Změna Putinových plánů

Hainesová na slyšení amerického senátu také uvedla, že Putin podle zpravodajských služeb stále chce zničit Ukrajinu jako nezávislý stát, ale už pochopil, že se mu to v dohledné době nepodaří.

"Dospěli jsme k závěru, že Putin nejspíše své bezprostřední ambice redukoval na upevnění kontroly nad okupovanými územími na východě a jihu Ukrajiny a na to, aby zajistil, že Ukrajina nikdy nebude spojencem NATO. Možná bude ochoten toto přijmout jako dočasné vítězství," dodala Hainesová.

Útok na Kreml měli zinscenovat Rusové, více ve videu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.