Putin zůstane v bunkru. Na vojenskou přehlídku pošle dvojníka, tvrdí politik

Putina z bunkru nedostane ani vojenská přehlídka ke Dni vítězství, která se jako každoročně uskuteční v úterý na moskevském Rudém náměstí. Tvrdí to Anton Geraščenko, někdejší náměstek ukrajinského ministra vnitra.

Ruského prezidenta podle něj svírá takový strach, aby na něj někdo nespáchal atentát, že radši zůstane zabarikádovaný v bezpečí, píše portál Mirror. "Putin se neodváží se na té přehlídce ukázat, pošle za sebe dvojníka. Skutečná obava o život Putina donutí sedět v bunkru a na Rudém náměstí se nám ukáže dublér," prohlásil Geraščenko.

"Dron, který 3. května zasáhl Kreml, jeho strach jenom posílil. Po tomto incidentu se šance, že by přišel osobně a nenechal se nahradit někým, kdo si na něj bude jenom hrát, rovnají nule," pokračoval.

[chooze:article;value:502810]

​Moskva obvinila z útoku na prezidentovo sídlo Ukrajinu, ta to ale rezolutně popřela. Podle amerického Institutu pro studium války ho Rusko zinscenovalo

Před rozpoutáním války proti Ukrajině se ruských oslav konce druhé světové války účastnily desítky světových lídrů. Letos za Putinem dorazí jen prezidenti Kyrgyzstánu, Kazachstánu a Tádžikistánu, pouze možná i prezident Turkmenistánu, upozornila stanice PolsatNews.

V roce 2015 byl na Rudém náměstí jako jediný zástupce Evropské unie i tehdejší český prezident Miloš Zeman. Putinovo pozvání přijal i v roce 2020, kvůli covidové pandemii ale nakonec do Moskvy neletěl.

Putinovo diplomatické fiasko. Už ho neberou vážně ani zaostalé státy (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.