Putina ovládla paranoia. Vyhýbá se internetu a odmítá používat mobil

Putinova obava z mobilního telefonu údajně přerostla natolik, že i na zahraniční cesty si s sebou vozí telefonní budku. "Za celou dobu, co jsem u něj působil, jsem ho neviděl s mobilem v ruce," prozradil podle portálu Mirror bývalý člen Putinova týmu Gleb Karakulov. Tomu se loni povedlo z Ruska uprchnout.

Karakulov ruského prezidenta doprovodil na více než 180 cestách a nahlédl tak do jeho soukromého života. "Všechny informace, které se k němu dostanou, mu předávají jeho blízcí. Znamená to, že žije v jakémsi informačním vakuu," vysvětlil investigativnímu deníku Dossier Center Karakulov.

[chooze:article;value:523805]

Putin má podle jeho vyjádření velký strach z atentátu. Z toho důvodu se vyhýbá i cestování letadlem a raději volí pozemní komunikace. Vadí mu totiž, že letadla je možné sledovat, a proto si pro své přesuny rád vybírá obrněný vlak. "Prostě se bojí," dodal Karakulov. 

Ruský prezident se také snaží utajit, kde se zrovna nachází nebo ukrývá. Dává si záležet na tom, aby o jeho skrýši vědělo vždy co nejméně lidí a nebylo ji možné ani najít. Své okolí dokonce mystifikuje a například předstírá, že se zdržuje na úplně jiném místě.

Putinova ruka je celá nateklá. Vypovídá to o jeho zdraví (9/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.