Putina rozčílil nový krok NATO. "Jako fašisté za války!" zuří

"Co to Spojené státy dělají? Vytvářejí další a další nové aliance. A to západním politologům dává důvod k tomu, aby říkali, že budují novou 'osu'," rozčiloval se podle agentury TASS Putin v rozhovoru pro ruskou zpravodajskou televizi Rossija 24.

Podle něj strategické dokumenty NATO počítají explicitně s budováním vztahů se zeměmi v oblasti Asie a Pacifiku a mají za cíl vybudovat globální NATO.

"Sami západní analytici, ne my, ale oni, říkají, že Západ buduje novou osu podobnou té, kterou ve 30. letech vytvořily fašistické režimy v Německu a v Itálii a militaristické Japonsko," tvrdil ruský prezident.

Zapomněl přitom ale na to, že s nacistickým Německem udržoval čilé styky i Sovětský svaz, který si s ním rozdělil východní Evropu, uzavřel smlouvu o neútočení, napadl a rozparceloval si Polsko a až do německého útoku na SSSR Třetí říši čile dodával suroviny pro vedení války v západní Evropě.

[chooze:article;value:496666]

​Putinovi vadí především prohlubování vztahů mezi NATO, Novým Zélandem, Austrálií a Jižní Koreou. "A také na začátku roku, jestli se nepletu tak v lednu, Japonsko a Velká Británie uzavřely dohodu o vzájemné otevřenosti, to znamená o navázání a prohlubování vztahů ve vojenské oblasti," připomněl Putin.

Podobné prohlubování vztahů mezi Ruskem a Čínou je podle Putina samozřejmě "něco jiného". "Ano, také s nimi máme vojensko-technickou spolupráci. Neskrýváme to, od nás je všechno transparentní, nic není tajemstvím," dodal podle agentury RIA Novosti ruský prezident s tím, že Rusko a Čína sice pořádají společné vojenské manévry, ale to dělají i další země.

Tribunál v Haagu vydal na ruského prezidenta zatykač:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.