Putinova divného chování si všímají už i Rusové. Na grimasy sami upozornili

Vládce Ruska Vladimir Putin neudržel na pondělním společném zasedání představitelů Ruska a Běloruska v Petrohradě emoce na uzdě. Jeho často až pokerově nehybný obličej ovládly tentokrát divoké grimasy. Toho si všimla i ruská media.

Podle ruské státní tiskové agentury RIA Putina překvapila "objemná složka s dokumenty". "Na záběrech je vidět, jak ruský diktátor sbírá červenohnědou složku a je ohromen její tloušťkou a hmotností," píše dále RIA.

Uvnitř složky měly být dokumenty týkající se takzvaného svazového státu, tedy unie, kterou spolu Rusko a Bělorusko tvoří. Podle ruských medií to byla vyhláška o hlavních směrech provádění dohody o vytvoření unijního státu na další léta, usnesení o mediální společnosti unijního státu, usnesení o majetkových otázkách unijního státu a dekret o provádění jednotné průmyslové politiky.

[chooze:article;value:539596]

Podle rusisty Jiřího Justa není výrazná obličejová mimika u Putina ničím úplně výjimečným a opakovaně se i v ruských mediích objevují momenty, kdy vládce Kremlu emoce ovládnou. Mohlo by ovšem jít o promyšlenou taktiku.

"Je předvolební období. Chce se tak ukázat jako živý člověk. Vladimir Putin ví, co dělá a dělá to záměrně. Jeho předchozí povolání špiona ho předurčuje k tomu, aby si s lidmi uměl hrát," soudí.

"Nemyslím si, že je v tom potřeba hledat oblíbený motiv toho, že jde o nějakého dvojníka. To mi přijde přitažené za vlasy. Ale mluvíme tady o Rusku a v Rusku je možné všechno," dodal.

Mezi nejsledovanější videa loňského roku patřila i ta týkající se Vladimira Putina:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.