Putinova mrtvola má být stále v jeho rezidenci. Uvěznili u ní i lékaře

Telegramový účet Generál SVR, který informuje o údajném dění ze zákulisí Kremlu, v pátek oznámil, že je ruský prezident Vladimir Putin po smrti. Zemřít měl ve čtvrtek 26. října večer po zástavě srdce.

Podle zdroje bylo Putinovo tělo uloženo bez jakékoliv úcty do mrazicího boxu v prezidentském sídle ve Valdaji. A tam má zůstávat i po pěti dnech od úmrtí. Prezidenta měl následně nahradit dvojník a událost se stala státním tajemstvím.

[chooze:article;value:527295]

Rezidenci navíc nesměli několik dní opustit lékaři, kteří ruského prezidenta měli oživovat a pečovat o něj. "Po souhlasu tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace Nikolaje Patruševa byli podmínečně propuštěni na základě dohody o mlčenlivosti. Nyní se nachází v místě svého trvalého bydliště a nesmí vycestovat ze země," píše účet Generál SVR.

"Část rodiny zesnulého prezidenta se ocitla jako rukojmí situace a o jejich osudu rozhoduje současné vedení země. Putinova partnerka a její děti jsou pod kontrolou lidí z prezidentské bezpečnostní služby. S prezidentovými dcerami bylo dosaženo určitých kompromisů. Jsou připraveny podpořit mýtus o údajně žijícím Putinovi, ale zároveň si kladou podmínky, které byly akceptovány," pokračuje zpráva Generála SVR.

Kreml však informace popírá. Zprávy o Putinově smrti i o převratu v zemi označil mluvčí hlavy státu Dmitrij Peskov za "novinářskou kachnu". Lživé jsou podle něj i zvěsti o dvojníkovi. "Mluvit o zdravotních problémech Vladimira Putina je jen další kachna. Je absolutně v pořádku," uvedl Peskov ruské agentuře RIA Novosti.

Navzdory tomu však Peskov přiznal, že se Putin tento týden nezúčastní zahájení nové ruské výstavy, kde měl vystoupit. "Na vernisáž nepřijde, ale to, že se na ni podívá, je nutnost. Výstava opravdu stojí za zhlédnutí," citoval portál Daily Star Peskova.

​O špatném zdravotním stavu Vladimira Putina se spekuluje dlouho. Nedávno vystoupil s oteklým obličejem (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.