Putinova rakovina potvrzena. Do Kremlu tajně chodí onkolog

Putin je těžce nemocný. Přes rok trvající spekulace potvrzují smlouvy mezi moskevskou Ústřední klinickou nemocnicí, pokládanou za nejlepší v zemi, a Kremlem. Informovala o nich opoziční televize Nastojaščeje Vremja, která sídlí v Praze. 

Ruský prezident je podle nich už přinejmenším od roku 2020 pod nepřetržitým dohledem elitního onkologa, na zahraniční cesty ho dokonce pro jistotu doprovází tým šesti až osmi lékařů. Trpět má rakovinou štítné žlázy, uší a nosohltanu.

[chooze:article;value:489892]

Dokumenty novináři získali už ve druhé polovině loňského roku. Po důkladné analýze zveřejnili závěry tento týden. A ukázalo se, že trefili hřebíček na hlavičku. Putinovi úředníci je nechali z internetu zmizet. Stránka, kde původně byly k nalezení, je nedostupná.

​Pokyn ke smazání pravděpodobně přišel v září 2022, když v Kremlu zjistili, že se opoziční média o smlouvy zajímají, píše Ukrajinska Pravda. "Registr smluv obsahoval informace, které podle příslušného zákona neměly být v oficiální databázi státních zakázek obsaženy," stálo na webu, dokud se dal ještě načíst.

[chooze:article;value:489883]

Doktoři prý za Putinem nechodí pouze do Kremlu, mezi dokumenty byly i smlouvy na jejich ubytování v motorestu Valdaj u Putinova sídla v Novgorodské oblasti a také v sanatoriu v Soči. Všechno probíhalo a zřejmě stále probíhá v režimu přísného utajení.

Dřívější spekulace kromě rakoviny hovořily i o Parkinsonově chorobě. Cenzoři údajně vyhodnocují každou zmínku o Putinově zdravotním stavu, a to nejenom v domácích masmédiích, ale i těch zahraničních. Moskva se k tomu zatím nevyjádřila.

Putin slíbil, že Zelenského nezabije, tvrdí izraelský expremiér:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.