Moderní bydlení

Putinova reakce na jednání o zbraních: Bude to znamenat válku NATO s Ruskem

"Významným způsobem by to změnilo samotnou podstatu konfliktu," okomentoval možnost povolení použití zbraní s dlouhým doletem na území Ruska Putin. Informoval o tom web The Moscow Times.

"Znamenalo by to, že země NATO, USA, evropské země jsou ve válce s Ruskem," zdůraznil šéf Kremlu. "Pokud tomu tak bude, pak s ohledem na změnu povahy konfliktu přijmeme příslušná rozhodnutí na základě hrozeb, kterým budeme čelit," doplnil. 

[chooze:article;value:573081]

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj už minulý týden spojence na vojenské základně Ramstein vyzval, aby ignorovali Putinovy tzv. červené linie. "Potřebujeme, aby naši spojenci rozhodli o zbraních dlouhého doletu a přiblížili tak spravedlivý mír," vzkázal podle webu Frankfurter Allgemeine.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken ve středu v Kyjevě naznačil, že Bílý dům se chystá zrušit omezení, která Ukrajině západní rakety dlouhého doletu k útoku na klíčové vojenské cíle v Rusku používat nedovolovala. "To, co padlo v této diskusi, předám ve Washingtonu. Budu informovat prezidenta o všem, co zde zaznělo," prohlásil.

Podívejte se o reportáž o návštěvě Blinkena v Kyjevě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.