Putinovi hrozí atentát. Bývalý agent KGB řekl, kdo by ho mohl spáchat

Prezident Vladimir Putin má zřejmě dobrý důvod k tomu, aby se pořádně strachoval o svou bezpečnost. Podle bývalého agenta KGB Sergeje Žirnova je totiž v Putinově okolí hned několik lidí, kteří by se k němu mohli otočit zády a spáchat na něj atentát.

Jedním z nich má být například šéf prezidentské gardy nebo šéf federální ochranné služby FSO. "Tito dva jsou s Putinem v neustálém kontaktu, a proto pro něj mohou představovat nebezpečí," vysvětlil Žirnov pro ukrajinskou televizní stanici Kanal 24. Podle jeho vyjádření by navíc nemuseli atentát spáchat sami. Stačilo by prý, aby někomu ze svých podřízených dali rozkaz.

Nebezpečí pro Putina má pak představovat i patriarcha Kirill nebo osobní duchovní Tichon Ševkunov. Může jít ale i o jiné osoby, se kterými se ruský prezident nebojí komunikovat. Mezi ty ale nepatří například čečenský vůdce Ramzan Kadyrov a další, kteří vždy před návštěvou u Putina prochází velkou bezpečnostní kontrolou.

[chooze:article;value:517468]

Ukrajinské armádě se v posledních dnech podařilo v Záporožské oblasti na jihu země dosáhnout takticky významného milníku. Podle amerického Institutu pro studium války postoupila armáda o 16 až 19 kilometrů, a to až k severnímu okraji obce Robotyně. Obraně této vesnice přitom Rusové věnovali značné úsilí i zdroje.

Oděsa mezitím ohlásila sestřelení 15 ruských dronů a osmi raket, které v noci na pondělí zaútočily na ukrajinské území. Trosky ze sestřelených raket poškodily ubytovnu a supermarket. Tři jeho zaměstnanci utrpěli zranění.

Rusko se zmocní Prahy, Berlína i Paříže, řekl ruský propagandista:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.