Putinovi hrozí vzpoura. Konec války už požadují i mocní ruští oligarchové

"Po volbách došlo k velkému otřesu v ruské vládě. Podle mého názoru tato změna, přímo uprostřed tohoto válečného úsilí, pokud uvažujeme racionálně, vyvolala určitou nespokojenost," řekla Knightová rádiu Times.

Odkázala se na změny, které následovaly po ruských březnových volbách, ve kterých opět zvítězil dosavadní prezident Putin. Ve funkci skončil třeba vlivný ministr obrany Sergej Šojgu. "Skutečnost, že došlo k této změně, znamená, že ne vše běží hladce," komentovala Knightová.

[chooze:article;value:572454]

Nespokojenost s aktuálním děním okolo invaze na Ukrajinu se navíc projevuje i v byznysových kruzích. "Pokud chcete zastavit válku, musíte nejprve zastavit střelbu," řekl významný ruský oligarcha Oleg Děripaska japonskému deníku Nikkei. Vyzval taky k "okamžitému a bezpodmínečnému příměří".

Takové vyjádření od bývalého nejbohatšího muže Ruska, na kterého dopadají západní sankce, je podle Knightové známkou hloubky krize. "Ruští experti tvrdí, že Děripaska by to neříkal, kdyby s ním nesouhlasili další vlivní lidé," vysvětlila.

[chooze:article;value:570656]

A podobně situaci popsal i bývalý Putinův autor projevů Abbas Galljamov. "Proces zpochybňování Putinova vedení je již v plném proudu a neúspěch v Kursku tento proces rozhodně urychlí," řekl deníku Express"Čím více Ukrajinců je přítomno na ruské půdě, tím silněji a hlouběji proces postupuje," dodal.

Moskva rozmisťuje nové jaderné střely. Jsou nepřemožitelné, říká Putin (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.