Putinovi se krátí čas, Západ ho ale živého nedostane, prohlásil ruský politik

Ruské hlavě státu dochází čas. Podle bývalého člena ruského parlamentu Ilji Ponomarjova, který v roce 2014 hlasoval jako jediný proti anexi Krymu, Putin přichází o svou moc. Po vojenských nezdarech na Ukrajině si Rusko začíná uvědomovat, že Putin není neporazitelný ani žádný nadčlověk.

Ponomarjov věří, že se Kreml a Putinův nejbližší okruh spojenců proti ruskému prezidentovi brzy obrátí. "Putinova moc spočívá v jeho roli alfa samce, který je neporazitelný. V roce 2022 začala však tato pozice slábnout. Trvám proto na své předpovědi, Putin se svých příštích narozenin nedočká," popsal Ilja Ponomarjov pro Newsweek

[chooze:article;value:483826]

Místo Putinovy smrti by si však mnozí přáli, aby stanul před mezinárodním tribunálem a nesl za své zločiny odpovědnost. "Mým velkým osobním přáním je vidět Putina před tribunálem v Haagu, ale nemyslím si, že se to někdy splní," prozradil Ponomarjov podle britského listu Daily Mail.

"Jeho spojenci nedovolí, aby skončil před mezinárodním soudem, protože jeho svědectví by je mohlo zničit. Právě proto ho čeká spíš smrt," vysvětlil Ponomarjov, že ruští představitelé by Putina Západu nikdy živého nevydali, bojí se totiž toho, co by o nich prozradil.

[chooze:article;value:483669]

Ruský politik Ilja Ponomarjov v současnosti žije na Ukrajině a stojí v čele opozičního hnutí. Doufá, že "jednoho dne se z Ruska stane demokratický stát". 

Vánoční příměří po ukrajinském odmítnutí neplatí. Putin nařídil ostřelovat Bachmut (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.