Putinovo mrtvé tělo už je v mrazáku, píší britská média. Nesmysl, tvrdí Kreml

[chooze:gallery;value:33671]

​Začátkem tohoto týdne svět obletěla zpráva, že Vladimir Putin měl prodělat srdeční zástavu a jeho stav má být vážný. Telegramový účet Generál SVR, který informuje o údajném dění ze zákulisí Kremlu, v pátek oznámil, že je ruský prezident po smrti. "Včera odpoledne se začal jeho zdravotní stav prudce zhoršovat," uvedl. 

"Kolem osmé hodiny večer moskevského času přivolali záchrannou službu, která zahájila resuscitaci prezidenta. V té době byl už Putinův stav kritický. Ve 20:42 moskevského času oživování ukončili a konstatovali smrt," pokračuje zpráva Generála SVR. Místnost podle něj byla okamžitě uzavřena bezpečnostními složkami a tajemník bezpečnostní rady údajně nařídil posílení ostrahy Putinova dvojníka. 

Zprávu o Putinově smrti v průběhu pátku publikovala zahraniční média, včetně například britských deníků Mirror a Daily Mail. 

Zatím se má v Kremlu intenzivně řešit, co bude dál. Generál SVR dokonce tvrdí, že Putinovo tělo bylo bez jakékoliv úcty uloženo do mrazicího boxu. Lékaři, kteří ho předtím oživovali, se stále nachází v prezidentském sídle a nesmí ho opustit. 

[chooze:article;value:526586]

​Kreml nicméně tyto informace popírá. Zvěsti o Putinově smrti, vládě dvojníka a o tom, že je země na pokraji převratu, jeho mluvčí Dmitrij Peskov označil za "absurdní novinářskou kachnu". Popírá taky, že by existovali prezidentovi dvojníci. "S ním (Vladimirem Putinem) je všechno v pořádku. Tohle je definitivně jen další kachna," řekl ruské agentuře RIA Novosti Peskov. 

Zprávě o Putinově smrti nevěří ani ředitel Ukrajinského institutu budoucnosti Vadym Denysenko. Ten ale tvrdí, že tuhle hru rozehrál samotný Kreml. "Během tří dnů nám dvakrát řekli, že Putin zemřel, a Peskov dvakrát velmi rychle odpověděl, že je to lež a Putin je zdravý a šťastný," napsal na facebooku

Pravidla téhle hry jsou jednoduchá. Kreml podle něj schválně vypouští absurdní zprávy, které vzápětí popírá, až nakonec nikdo takovým informacím nebude věřit, přestože budou pravdivé. Podle Denysenka je to dokonce samotný Kreml, který spustil telegramový kanál Generál SVR, který má působit jako protiputinovský odboj. 

Ještě před pár dny byl Putin na státní návštěvě Číny. Více se dozvíte v reportáži (17/10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.