Putinovy čistky pokračují. Odstranil na ministerstvu obrany hned několik lidí

Putin vyhodil prezidentským nařízením čtyři náměstky a jednoho z nich nahradil svou příbuznou, informovala ruská redakce BBC. Anna Civiljovová je dcerou jeho bratrance. Objevila se i na seznamu ruských podnikatelů, na které kvůli vazbám na Putina Britové uvalili sankce, upozornil magazín Newsweek.

Nová náměstkyně šéfuje těžební společnosti JSC Kolmar Group, která také čelila sankcím. Její manžel Sergej Civiljov byl do května gubernátorem Kemerovské oblasti, nedávno se z něj stal ruský ministr pro energetiku. Dalším náměstkem Putin jmenoval Pavla Fradkova, syna bývalého ruského premiéra Michaila Fradkova. 

[chooze:article;value:556947]

Šéf Kremlu tak pokračuje v čistkách na ministerstvu obrany. Nejdříve se zbavil Sergeje Šojgua, kterého v čele resortu nahradil Andrej Bělousov. Poté začalo zatýkání generálů, které v Moskvě viní z korupce.

Rusové zadrželi generály Jurije Kuzněcova a Ivana Popova, které obviňují z přijímání úplatků. Ivan Popov je navíc podezřelý i z podvodu. Kvůli korupci skončil i Vadim Šamarin, zástupce náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.