Putinův konec se blíží. Podepsal si vlastní rozsudek smrti, tvrdí znalec

Putin končí. Podle britského plukovníka Hamishe de Brettona-Gordona je jen otázkou času, kdy ho někdo sesadí. Anebo rovnou zabije. Odstraněním Jevgenije Prigožina si prý ruský prezident podepsal vlastní rozsudek smrti.

Upozornil na to portál Mirror. "Putin bude litovat dne, kdy o tom rozhodl. Poštval si tím proti sobě dvě nejmocnější skupiny v Rusku. Oligarchy, kteří ho udržují u moci, a wagnerovce, nejúčinnější bojovou sílu, kterou kdy Putin měl k dispozici," řekl odborník.

[chooze:article;value:519861]

Vakuum po Prigožinovi podle něj zaplní Anton Jelizarov, který vedl wagnerovce do nejkrvavějších bitev na Ukrajině u Soledaru. Soukromá armáda je pro Putina prý i tak nebezpečná, mohli by se v Rusku pokusit o další vzpouru.

Tomu chtěl šéf Kremlu zabránit právě smrtí Prigožina, který se v červnu snažil sesadit ministra obrany Sergeje Šojgua a vedení ruské armády.

[chooze:article;value:520056]

Problém ale Putin může mít i na Ukrajině, bez wagnerovců začínají Rusové ztrácet, píše list The Sun. "Hlavou ruského hada jsou vojenští vojevůdci. A ten had o hlavu přišel," uzavřel někdejší důstojník.

Prigožinovo letadlo spadlo minulý týden nad Tverskou oblastí v Rusku. Podle de Brettona-Gordona do něj tajná služba FSB umístila výbušniny anebo ho sestřelila ruská protivzdušná obrana.

Velká vojenská přehlídka ve Varšavě. Polsko ukázalo Putinovi svou sílu (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.