Putinův novoroční projev byl nečekaně krátký. Tématem byla pospolitost

Ruský diktátor Vladimir Putin vystoupil se svým novoročním projevem. Dálný východ totiž vstoupil do nového roku o 11 hodin dříve než střední Evropa. Vysílat by jej podle agentury TASS měly ruské televize vždy krátce před půlnocí pro dané časové pásmo, těch je v Rusku 11.

Hlavními tématy byly podle agentury RIA jednota a rodina. To hlavní, co Rusy v uplynulém roce spojovalo, byly podle Putina "osud vlasti a hluboké pochopení nejvyššího významu historické etapy, kterou Rusko prochází". Už ale nezmínil, že problémy, kterým Rusko čelí, vyvolala z velké části ruská invaze na Ukrajinu.

[chooze:article;value:534826]

Oslovil i přímo vojáky, kteří ve válce na Ukrajině bojují, a prohlásil, že "celá země je na ně hrdá a obdivuje jejich odvahu". Zdůraznil také, že nastupující rok byl vyhlášen rokem rodiny. V Rusku je stále méně dětí a už v létě tamní ministr zdravotnictví vyzval ruské ženy, aby začaly rodit.

Nejnovější projev byl znatelně kratší než ty předcházející. Trval pouhé čtyři minuty a uskutečnil se před pozadím nasvíceného večerního Kremlu. Před rokem mluvil Putin devět minut, navíc před nastoupenými vojáky, o rok dříve pak šest.

Putin řekl, na co všichni čekali. Stanovil tři podmínky konce války na Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.