Putinův "zmizelý" mluvčí se objevil. Pustil se do Západu kvůli Prigožinovi

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov odmítl, že by za smrt šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina mohly ruské špičky v čele s Vladimirem Putinem. "Teď se samozřejmě kolem této letecké havárie hodně spekuluje a všechny tyto spekulace přicházejí na Západě z určitého směru. Všechno jsou to lži," citovala jej vládní agentura TASS. Vyvracel také spekulace, že by se Putin s Prigožinem během dní před havárií setkali.

Promluvil také o budoucnosti Wagnerovy skupiny. "Nezapomínejme, že žádná taková struktura jako žoldnéřská společnost podle zákona neexistuje," zdůraznil Peskov. Prigožinova soukromá armáda totiž fungovala mimo zákony, a Rusko dokonce dlouho popíralo její existenci. I během války na Ukrajině Kreml označoval wagnerovce za dobrovolníky. Peskov dále dodal, že pokud jde o toto vojenské uskupení, jeho budoucnost nezná.

[chooze:article;value:519364]

Řeč přišla také na samotnou válku na Ukrajině neboli "speciální vojenskou operaci", jak ji Rusové nazývají. "Speciální vojenská operace bude pokračovat, abychom do budoucna eliminovali hrozbu, jakou představují teroristické útoky ukrajinskými drony," citovala Peskova další vládní agentura RIA.

Peskov byl sám předmětem spekulací, když o něm několik týdnů nebylo slyšet. A to po rozhovoru, který dal americkým médiím. Prohlásil v něm totiž, že prezidentské volby v Rusku, které by se měly konat příští rok, nejsou potřeba, protože je Putin stejně vyhraje s výrazným náskokem. "Naše volby nejsou skutečnou demokracií, je to nákladná byrokracie," řekl mimo jiné Peskov. 

Prigožina zabil Putin, mají jasno světoví politici. Spekuluje se o sestřelení:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.