Původní cíle se otočily proti nám, tvrdí Rusové. Odhalili, o co jim na Ukrajině jde

Demilitarizace a denacifikace Ukrajiny nevyšla, prohlásil poslanec ruské Státní dumy Alexej Žuravljov. Politik tvrdí, že zemi, kterou Rusko v únoru 2022 nevyprovokovaně napadlo, ovládli nacisté. Zaznělo to ve vysílání televize Rossija 1.

"Na základě toho, co tam vidíme, si musíme upřímně a jasně říct, že musíme změnit cíle speciální operace. Řekli jsme, že chceme demilitarizaci a denacifikaci, ale ve skutečnosti už tam proběhla plná nacifikace. Není tam žádná jiná ideologie. Tak to je. Jestliže někdo říká, že je to jinak, musí se omluvit. A proběhla tam úplná militarizace. V Evropě teď není jediná země, která by byla militarizovaná víc," řekl Žuravljov. 

[chooze:article;value:504892]

"Takže za těchto okolností bychom měli mít dva cíle. Prvním je osvobodit všechny, kteří chtějí být osvobozeni. Tihle lidé existují a je jich na Ukrajině mnoho. Jenom na sebe neupozorňují, protože nemají na výběr. Ale existují. A druhým cílem by mělo být posunout naše bezpečnostní hranice tak daleko, jak si žádají naše národní zájmy," pokračoval.

Tím měl pravděpodobně na mysli pohlcení celé Ukrajiny tak, že by se z její západní hranice stala hranice Ruska. Putin za největší hrozbu opakovaně označil "rozpínavost" Severoatlantické aliance (NATO). O členství už řadu let usiluje i Ukrajina.

"Ještě jsme nezačali"

Podle Žuravljova se Rusko nesmí nechat zastavit názorem zbytku světa. "Nezajímá nás, co si o tom kdokoliv další myslí. Z nějakého důvodu se neustále ohlížíme na to, co na to kdo řekne. Musíme jasně říct, že je nám jedno, co si myslí ostatní. Řeknu to znovu, máme k tomu všechny kapacity, prostředky i zdroje. Ještě pořádně nebojujeme. Jak řekl náš prezident, ještě jsme ani nezačali. Je to pravda, nejsou to jen prázdná slova," uzavřel.

[chooze:article;value:504488]

Poslední větu ale nedávno vyvrátil odborník na ekonomii vojenských operací Marcus Keupp z Vojenské akademie Curyšského polytechnického institutu. Ten tvrdí, že se blíží kolaps ruských sil na Ukrajině. Nejpozději prý nastane v říjnu, upozornil deník Welt.

"Když říkám, že Rusko utrpí rozhodující porážku, nemyslím tím, že každý Rus opustí Ukrajinu nebo že rázem skončí boje. Mám tím na mysli, že se válka dostane do stavu, kdy už Rusko nedokáže zvrátit situaci na bojišti ve svůj prospěch," vysvětlil Keupp.

Putin musel mít při projevu zavřené oči. Bez pultíku by spadl:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.