R. Kelly dostal dalších 20 let za sexuální zločiny s dětmi. Tresty poběží souběžně

R. Kelly byl ve čtvrtek odsouzen k 20 letům vězení za dětskou pornografii a lákání nezletilých k sexu. Všechny roky si ale kromě jednoho odpyká současně s 30letým trestem za vydírání a obchodování se sexem, informuje AP.

Soudce Harry Leinenweber mohl nařídit 56letému držiteli Grammy, aby si odpykal tresty postupně. Takový verdikt by se ale rovnal doživotnímu trestu.

Podle žalobců by si zpěvák takový trest zasloužil. Argumentovali zejména zločiny na dětech a tím, že zpěvák neprojevil ani dostatek lítosti nad tím, co učinil.

[chooze:article;value:480301]

​​Klíčovým svědkem během Kellyho procesu byla žena, která u soudu vystupovala pod pseudonymem "Jane". "Když se ve 14 letech zmocní vašeho panenství pedofil, váš život vám už nikdy nebude patřit," prohlásila.

"Robert Kelly je sériový sexuální predátor, který se v průběhu mnoha let zaměřoval na mladé dívky a vynaložil velké úsilí, aby utajil zneužívání Jane a dalších nezletilých obětí," uvedli žalobci ve spisu podle CNN. "Dodnes, a dokonce i po verdiktu poroty proti němu, Kelly odmítá přijmout odpovědnost za své zločiny," dodali.

Navzdory závažným obviněním však soudce odmítl nařídit, aby si Kelly musel tresty odpykávat po sobě. Leinenweber už na začátku slyšení řekl, že nevěří tvrzení, že by Kelly používal strach, aby nalákal nezletilé dívky k sexu. "Mohl to být strach ze ztracené lásky, ztracené náklonnosti (od Kellyho). Jen se mi nezdá, že by to přerostlo ve strach z ublížení na zdraví," uvedl soudce.

Někdejšího filmového magnáta Weinsteina odsoudili za další znásilnění (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.