Řada měst přivítá rok 2023 novoročním ohňostrojem. Kam vyrazit? PŘEHLED

Středočeský kraj

Novoroční ohňostroj rozzáří oblohu nad Kladnem. Město ho odpálí 1. ledna v 18:00 na náměstí Sítná. Právě proto bude v té době uzavřená v obou směrech ulice Cyrila Boudy. Ve stejnou dobu odpálí z lávky na Kmochův ostrov ohňostroj také v Kolíně.

Na ohňostroj se na Nový rok mohou těšit také lidé z Kutné Hory. Sledovat ho bude možné v areálu před chrámem sv. Barbory a jezuitkou kolejí od 17:30. Předtím vystoupí s novoročním projevem starosta města Lukáš Seifert.

[chooze:article;value:481291]

Jihočeský kraj

Rovněž Jindřichův Hradec přivítá rok 2023 ohňostrojem. Město po dvou letech covidových opatření uspořádalo oslavy tak, jak je lidé znají z minulých let. Nebe se nad rybníkem Vajgar rozzáří kolem 17:30.

Na novoroční ohňostroj se mohou jít podívat 1. ledna od 18:00 lidé ve Strakonicích. Odpálený bude nad řekou Otavou.

Plzeňský kraj

Barevné jiskřičky se rozzáří 1. ledna od 18:00 také v Klatovech. Ohňostroj se bude konat na náměstí Míru.

O tradiční novoroční ohňostroj nebudou ochuzeni ani obyvatelé Domažlic. Přijít se podívat mohou na domažlické náměstí 1. ledna od 18:00.

Karlovarský kraj

V Karlovarském kraji se lidé mohou na novoroční ohňostroj vypravit do Horního Slavkova. Odpálení je naplánováno 1. ledna od 18:00 z prostor radnice.

Ústecký kraj

Lidé se mohou na novoroční ohňostroj těšit v Ústí nad Labem. Akci pořádá město 1. ledna od 18:00 a odpálen bude v areálu zámečku Větruše.

[chooze:article;value:481764]

Ohňostrojem přivítají 1. ledna nadcházející rok také v Roudnici nad Labem. Akce se tam koná od 17:00 na Karlově náměstí.

Liberecký kraj

Ohňostroj s hudebním doprovodem čeká 1. ledna od 17.00 obyvatele v Turnově. Vedení města si totiž připravilo akci v ulici Na Lukách.

Královéhradecký kraj

Město Hradec Králové naplánovalo na 1. leden akci První den spolu. Bude se konat na Velkém náměstí. Návštěvníci dostanou čočkovou polévku od vedení města a tradičně se rozezní také zvon Augustin na Bílé věži. Poté náměstí rozzáří ohňostroj.

Slavnostní novoroční ohňostroj nebude chybět ani v Náchodě. Odpálený bude na Nový rok z Masarykova náměstí v 18:00.

Pardubický kraj

Ohňostrojem přivítají rok 2023 rovněž ve Svitavách. Do různých barev se zbarví obloha od 18:00 na náměstí Míru. Předtím se tam lidé mohou posilnit čočkovou polévkou.

Olomoucký kraj

I v Olomouci se lidé po dvou letech covidových restrikcí mohou těšit na ohňostroj. Nebe rozzáří od 18:00 a odpálený bude v areálu Korunní pevnůstky.

Vysočina

Ohňostroj bude odpálen 1. ledna ze střechy obchodního domu Prior v 17:30 v Jihlavě. V té době bude na Masarykově náměstí přerušen provoz MHD.

[chooze:article;value:481698]

Novoročním ohňostrojem přivítají nový rok 2023 1. ledna od 18:00 také ve Žďáru nad Sázavou. Město totiž pořádá akci na Náměstí republiky.

Jihomoravský kraj

Na ohňostroj se mohou těšit 1. ledna také obyvatelé Břeclavi. Bude odpálen na Kuffnerově nábřeží od 17:00.

Zlínský kraj

Dva roky byly oslavy Nového roku ve Zlíně v omezeném režimu kvůli covidu-19. Letos však příchod roku 2023 bude znovu ve velkém stylu. Od 18:00 rozzáří nebe nad Gahurovým prospektem u Obchodního domu Zlín novoroční ohňostroj. Po něm pak bude následovat na náměstí Míru novoroční afterparty.

Moravskoslezský kraj

Příchod roku 2023 oslaví 1. ledna ohňostrojem i Orlová. Odpálení proběhne od 17:00 na Náměstí 28. října.

Velkolepá podívaná se naskytne také lidem na kruhovém objezdu v Ostravě-Hrabůvce. Od 18:00 se mohou těšit na 15minutovou světelnou a hudební show.

Ohňostroj ve Spojených arabských emirátech překonal dva světové rekordy. Podívejte se na světelnou show:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.