Radek Kašpárek je ve formě: Zhubl jsem už 15 kilo, je to pro mě hnací motor

V kuchyni nově otevřené restaurace 420 poslední dobou strávil šéfkuchař Radek Kašpárek nejvíce času. Sen o nové restauraci začal snít před dvěma lety. "Ten pocit je jedinečný a strašně mi spadl kámen ze srdce, že se nám to nakonec podařilo otevřít. Ta rekonstrukce byla opravdu náročná a dlouhá, ke konci už člověk ztrácel trpělivost a nervy," zmínil Kašpárek, kterého diváci znají hlavně jako porotce soutěže MasterChef.

Pro vysněnou restauraci, která stojí hned naproti staroměstskému orloji, zvolil Radek netradiční jméno 420 a na internetu se hned spustily diskuze, co to vlastně znamená. "Je to jednoduchá předvolba do Česka. Proč tam není to plus? Protože jsme možná chtěli provokovat, ale je to česká restaurace, kde děláme českou kuchyni a snažíme se posouvat její mantinely a bortit hranice," vysvětlil.  

[chooze:article;value:507390]

​Svůj čas od teď tak přísný porotce dělí rovnou mezi dvě restaurace, což je podle něj náročné. Navíc zanedlouho čeká diváky TV Nova nová kulinářská reality show. "Budu uvádět pořad Hell's Kitchen, který diváci můžou znát z americké verze s Gordonem Ramsayem. Těším se, ale přistupuju k tomu s naprostou pokorou a respektem," řekl Kašpárek.

Nepodcenil ani fyzickou přípravu. "Chodím cvičit pod dohledem profesionálního trenéra a už mám 15 kilo dole. To cvičení je pro mě hnací motor, díky tomu jsem ustál tu 420, tak jak jsem ji ustál. Když už to bylo na mě moc, tak jsem si řekl: 'Vzpomeň si na trénink, kdy už absolutně nemůžeš,'" popsal šéfkuchař.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Radek Kašpárek (@kasparekradek)

Oblíbeného porotce Radka Kašpárka budete moci potkat už příští víkend v rámci Festivalu hvězdných chutí – Souboj na talíři LIVE, a to 20. až 21. ledna v pražském O2 univerzu. "Mám tam každý den vlastně tři vystoupení. Jdu si to užít před intenzivnějším natáčení Hell's Kitchen, těším se na to moc," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.