Řádění kulturisty vraždícího v přímém přenosu zastavil hrdinný senior

Trojicí mrtvých střelba kulturisty Nermina Sulejmanoviće skončit nemusela. Dalšímu krveprolití pravděpodobně zabránila lest prodavače obchodu se zbraněmi. Vezměme to ale popořádku. Dvanáct tisíc diváků Sulejmanoviće sledovalo v přímém přenosu na instagramu, jak v pátek za přítomnosti svého plačícího dítěte v Gradačaci v Bosně a Hercegovině popravuje svou bývalou manželku.

Později zastřelil také dva muže, otce se synem. Smyslů zbavený Sulejmanović ale chtěl v zabíjení evidentně pokračovat, i když mu docházelo střelivo.

[chooze:article;value:517601]

​Navštívil proto celý od krve obchod s loveckými a rybářskými potřebami. Hasanu Jašarevići, 77letému prodavači, mířil na čelo a dožadoval se další devítimilimetrové munice pro svou zbraň.

Prodejce ale podle webu dnevnik.hr zachoval chladnou hlavu a kulturistovi vydal jen slepé náboje. Ty sice při použití vydávají stejné zvuky jako běžné střelivo, ale nemohou nikomu ublížit. Teprve později si Jašarević uvědomil, jak moc riskoval, pokud by se jeho lest prozradila.

"Když Sulejmanović odešel, zamkl jsem se s vnučkou doma a uklidňoval ji, protože byla se mnou. Kontaktoval jsem také svého syna a o všem jsme informovali policii," řekl prodavač.

Média na Balkáně také postupně zveřejňují podrobnosti o dřívějším životě Nermina Sulejmanoviće, který v pátek spáchal sebevraždu. I když se živil jako fitness trenér, byl v minulosti odsouzen za různé trestné činy, a před patnácti lety se podle webu jutarnji.hr musel dokonce zodpovídat z pokusu o vraždu.

Další střelba v Srbsku si vyžádala osm životů. Podezřelý je 21letý mladík (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.