Radní Říčan měl řídit pod vlivem. Zastupitelstvo událost smetlo ze stolu

Velký rozruch v říčanském zastupitelstvu vzbudila nedávná jízda radního Petra Auředníka (Klidné město), který měl podle policie řídit opilý. Policie měla radního zastavit 8. března kolem jedenácté hodiny večer. Podle hlídky šlo o namátkovou kontrolu.

"Řidič na místě odmítl provedení orientační dechové zkoušky, ale souhlasil s odběrem biologického materiálu. Ten následně prokázal 0,3 promile alkoholu," uvedla mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

​Sám radní prý ale o celé situaci nemá ani tušení. "Mně vůbec nic nepřišlo, takže já nevím, jak to víte vy, ale já o ničem nevím," řekl štábu televize Nova. "Mně policie vůbec nic neřekla, takže se nemáme vůbec o čem bavit," uzavřel.

[chooze:article;value:497675]

Přitom policie s radním Auředníkem už zahájila kvůli přestupku správní řízení. Na středečním jednání chtěla část zastupitelů incident radního probrat. Jenže hnutí Klidné město, kam patří i Petr Auředník, má v zastupitelstvu většinu, a ta tento bod jednání neschválila. 

"Překvapilo mě, že se většina Klidného města, respektive Klidné město v čele s panem starostou, nepřidali k zařazení tohoto bodu na program a v podstatě to zametli pod stůl," uvedl senátor a zastupitel Zdeněk Hraba (Změna pro Říčany – STAN).

Podle starosty Davida Michaličky ale většina ze zastupitelstva rozhodla, že téma na program nepatří. Na konci jednání se ale rozpoutala skutečně vášnivá debata.

[chooze:article;value:500897]

Radní prý ten večer byl se svým služebním vozem na jednání v restauraci, která patří městu. "Co mně říkal, a já nemám důvod mu nevěřit, že si dal tři nealkoholická piva, těsně před tou kontrolou," obhajoval radního starosta.

Jenže to odborníci, které oslovila televize Nova, vyloučili. Tři desetiny promile odpovídají minimálně jednomu desetistupňovému pivu, nebo třeba třem malým panákům tuzemského rumu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.