Moderní bydlení

Radnice už chystají vánoční výzdobu. Jejich instalace začne za pár dnů

Do Štědrého dne zbývá 65 dní. Typicky vánoční zboží se dá v obchodech sehnat už od začátku září, a právě teď města finišují s přípravami výzdoby a programu. Třeba v Děčíně poprvé od covidové pandemie vsadí na kontaktní svátky, to znamená, že vánoční akce budou téměř na každém kroku v centru města.

"Po dvou letech vracíme rozsvěcení vánočního stromu na Masarykovo náměstí, rozsvítí ho andělé na chůdách. Vánoční výzdoba vyjde přibližně na milion korun," informoval Luděk Stínil, mluvčí děčínského magistrátu. 

[chooze:article;value:578900]

V Pardubicích už je připravený tradiční vánoční perník. Město se bez něj pochopitelně nemůže obejít, těsto zraje půl roku a brzy ho tam najdete téměř v každé výloze. "Vyrábí se vánoční perníky, mikulášské hlavy, zvonečky, betlémy, o chaloupky je největší zájem. Bez perníku nejsou Vánoce," řekla Michaela Velinská z firmy Perník Janoš.

Přesně za měsíc startují tradiční vánoční trhy v Praze, stánkaři mají poslední možnost přihlásit se o místo. V Českých Budějovicích začínají ještě o dva dny dříve, výzdoba tam do ulic zamíří už v příštích dnech. A lidé se už nemůžou dočkat. "Já mám Vánoce rád, je to dobrá příležitost na to strávit čas s rodinou. Určitě se těším na punč," vyhlíží svátky roku obyvatelé jihočeské metropole.

Pokud ale budete chtít vánoční atmosféru nasát ještě o chlup dřív, zamiřte do Brna. Tam vánoční trhy začínají už 15.listopadu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.