Rakousko zasáhlo zemětřesení. Otřesy pocítili v několika městech

Podle rakouské Státní meteorologické a seismické služby (ZAMG) zemi zasáhla v pondělí ráno hned čtyři zemětřesení, všechna ale byla slabá. Nejsilnější otřesy dosáhly síly 2,6 magnituda a zasáhly v 6:15 oblast kolem obce Perisau u jezera Achensee v Tyrolsku. 

"Zemětřesení bylo jasně cítit. Nejsou hlášeny žádné škody na budovách a při této síle se ani neočekávají," okomentovala událost seismoložka ze ZAMG Jen Tia. Podle výpočtu rozsahu bylo zasaženo zhruba deset okolních obcí, píše německý web Erdbeben News.

​Všechny se nacházejí na území Rakouska, zasažená oblast ale zahrnuje právě i část německého příhraničí. Jedná se ale o neobydlené oblasti v bavorských Alpách. 

[chooze:article;value:495237]

​Další zemětřesení zasáhlo krátce po deváté hodině ráno oblast kolem Gloggnitzu v Dolním Rakousku, mělo sílu 2,1 magnituda. Dvoje otřesy seismologové zachytili také před šestou hodinou ráno v Korutanech (1,9 magnituda) a v půl čtvrté opět u Gloggnitzu (1,3 magnituda).

V posledních dvou týdnech bylo nejsilnější zemětřesení 2. dubna, kdy dosáhlo síly 3,8 magnituda. Na konci března zachytili tamní seismologové otřesy o síle přes 4 magnituda, které kromě Rakušanů pocítili i obyvatelé sousedního Slovenska (psali jsme o tom zde). 

Slovensko zasáhlo jedno z nejsilnějších zemětřesení. Cítila ho celá Bratislava (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.