Rakušan dál stojí za policií. Ta na fakultě nechybovala ani podle GIBS

Ministr vnitra Vít Rakušan se na čtvrtečním zasedání bezpečnostního výboru zastal práce policie. Svým postupem prý zabránila mnohem větší tragédii. Svá slova podpořil také závěry vyšetřování.

"V této chvíli podle mých informací nezahájila Generální inspekce bezpečnostních sborů žádné trestní řízení, které by bylo vedeno proti nějakému příslušníkovi či služebnímu postupu, který v té chvíli Policie České republiky zvolila," řekl podle webu irozhlas.cz poslancům.

[chooze:article;value:536604]

Pochybení zasahujících policistů vyloučila policie i na základě vlastního prošetření celé události. Stále ale existují otázky týkající se postupu před útokem, které vyplývají například z vyjádření zaměstnanců fakulty. Podle nich se zdá, že policie vedení fakulty dostatečně o nastalé situaci neinformovala. Existují také pochybnosti, proč se policie tolik upínala na budovu v Celetné a nechala hlavní budovu nechráněnou.

Rakušan ale prý kladení podobných otázek chápe. "Veškeré otázky, které ve veřejném prostoru jsou, jsou legitimní a policie se na ně pokouší odpovídat," cituje jej Blesk. Ministr měl také zdůraznit, že jde stále o živou kauzu, což s sebou přináší jistá omezení.

Úřad vnitřní kontroly Policejního prezidia nezjistil při zásahu policie na univerzitě žádné pochybení (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.