Moderní bydlení

Rána pro český herecký svět. Zemřela žena, jež proslavila Holuba či Medveckou

O smrti dlouholeté herecké agentky Hany Kučerové informoval web Divadelní noviny. Po sametové revoluci se Kučerová výrazně zapojila do kulturního dění a působila v uměleckých agenturách Aura-Pont a Elekta. Poté se rozhodla založit vlastní firmu pro zastupování herců, a stala se tak jedním z prvních lidí, kteří se v Česku věnovali "byznysu s herci".

K divadlu, literatuře a umění měla vždy blízko. Původně Kučerová pracovala jako produkční v pražské Poetické vinárně Viola, později Divadle Viola, kde se setkala s desítkami význačných herců i hudebníků. Stála u začátků Taťjany Medvecké či Borise Rösnera. Spolupracovala však i s režiséry jako Janem Kačerem nebo s Miroslavem Macháčkem.

[chooze:article;value:558498]

Koncem 90. let založila soukromou hereckou agenturu HK Agentura, která nesla její iniciály. Až do posledních dní zastupovala herecká esa, jako byla Barbora Hrzánová, Chantal Poullain nebo Radek Holub. Léta byl mezi jejími klienty i Jiří Langmajer, Pavel Kříž, Oldřich Navrátil a David Prachař. Zastupovala i známé české herečky jako Lindu Rybovou a Kláru Issovou.

Poslední rozloučení se schopnou hereckou agentkou se uskuteční v pátek 7. června od 13 do 15 hodin ve smuteční obřadní síni pražského krematoria v Motole. Kučerová naposledy vydechla 29. května 2024.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.