Rána pro ostravskou kulturu. Národní divadlo přišlo o významnou osobnost

[chooze:gallery;value:35842]

Jana Tomsová ve středu podlehla krátké těžké nemoci. Na svém webu to oznámilo Národní divadlo moravskoslezské. Bývalá tanečnice se od roku 2010 věnovala choreografii a pohybové stránce muzikálů a oper.

"Patřila mezi nejoblíbenější a nejobětavější kolegyně. Pracovala vždy s maximálním nasazením a naší největší oporou byla zejména v době covidové. Takřka do poslední chvíle před každým představením zkoušela s novými alternacemi a záskoky a často právě díky ní jsme v té těžké době byli schopni naše představení odehrát," uvedla šéfka souboru muzikálu divadla Gabriela Petráková.

[chooze:article;value:554764]

Na důležitou osobnost divadla vzpomíná i ředitel divadla Jiří Nekvasil. S tím po roce 2010 spolupracovala na operních inscenacích.

"Odešel mimořádný člověk, po kterém zůstane prázdné místo v našem divadle, v našich srdcích. Před pár týdny jí byla jako blesk z čistého nebe diagnostikována těžká nemoc. Poslední zprávy vypadaly velmi nadějně, ale osud rozhodl jinak, krutě a rychle," sdělil. "Jani, moc děkuji! Chybíš! A moc, už teď!" dodal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.