Ranní mrazy a někde i sněžení. Místo jara se do Česka ještě vrátí zima

Máme před sebou velmi příjemný druhý březnový víkend. Hned počátkem nového týdne začneme vytahovat deštníky a pláštěnky – oblačnosti a srážek bude přibývat. Ty budou zpočátku na horách sněhové, postupně se přechodně hranice sněžení dostane do vyšších nadmořských výšek.

Žádné dramatické ochlazení se ale nechystá, jen teploty už nebudou dosahovat tak vysokých kladných teplotních odchylek, jako tomu bylo během února. A na konci příštího týdne půjdou opět nahoru a v maximech se i ve třetím březnovém víkendu dostaneme znovu až na 10 °C.

Mráz a sněžení

V pondělí bude zataženo až oblačno, na většině území přeháňky nebo déšť, na horách sněžení. Ranní teploty 2 až 6 °C. Denní teploty 8 až 13 °C.

[chooze:article;value:544611]

V úterý bude zataženo až oblačno, na většině území přeháňky nebo déšť, na horách, přechodně od vyšších poloh, sněžení. Ranní teploty mezi 0 až 4 °C. Denní teploty naměříme v rozmezí 6 až 10 °C. Ve středu bude oblačno, místy přeháňky, přechodně od vyšších poloh sněhové. Ranní teploty -2 až 2 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno, místy přeháňky, přechodně od vyšších poloh sněhové. Ranní teploty -2 až 2 °C, přes den 5 až 9 °C. A v pátek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty -2 až 2 °C. Denní mezi šesti a desíti.

O víkendu budou odpolední teploty stoupat i přes 10 °C.

Počasí na víkend: Čekají nás chladná rána a na horách silný vítr:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.