Rapper postřelil slavnější kolegyni, když se vysmívala jeho hudbě

Případ z léta roku 2020 měl velký mediální ohlas. Odehrál se v Hollywoodu po večírku, odkud Megan, která se proslavila mimo jiné duetem s Beyoncé ve vlastní písni Savage, odvážel Tory ve svém SUV, popsala BBC.

Sedmadvacetiletá rapperka u soudu tvrdila, že se 30letý Kanaďan Lanez rozzuřil, když znevážila jeho hudební talent. Nejprve ji nechtěl pustit ze svého luxusního vozu, jakmile se jí podařilo vystoupit, vytáhl pistoli a poručil jí, aby tančila. Vzápětí spustil palbu a zasáhl Megan do nohou.

​Umělkyni museli operovat, několik úlomků jí v nohou zůstalo. Tory, s nímž se dle své výpovědi “intimně stýkala“, jí dle jejích slov nabídl milion dolarů, když o všem pomlčí. Megan původně na policii vypověděla, že si nohy pořezala o sklo. Zdůvodnila to obavou, že jí jako ženě a černošce nikdo neuvěří. Humbuk, který se strhnul poté, co vyšla se svou verzí ven, jí dal za pravdu.

[chooze:article;value:476146]

​Tory Lanez svou vinu od počátku popíral a jeho právník Megan obvinil, že u soudu lže pod přísahou, uvedla agentura AP. Podle advokáta po Megan střílel její tehdejší přítel, který na Toryho žárlil.

Porota však jeho názor nesdílela. Uznala rappera Laneze vinným z útoku střelnou zbraní, držení nelegální a nabité střelné zbraně a z hrubé nedbalosti při vybíjení zbraně (měl ji nabitou v autě). Hrozí mu až 22 let vězení, rozsudek o výši trestu má padnout 27. ledna.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.