Rapper Rétos, který chtěl do politiky, ukradl v Česku auto. Skončil ve vězení

Rapper si nazpíval předvolební klip a už se viděl v europarlamentu. U soudu v Bruntále si ve středu Rétos s komplicem vyslechli trochu jinou muziku. "Magistr Oliver Domaracký a Denis Tomašura jsou vinni a odsuzují se k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 16 měsíců," přečetla verdikt soudkyně Okresního soudu v Bruntále Jana Janečková.

Na konci května podle obžaloby v Krnově sledovali přepravní vůz společnosti PPL. Počkali na okamžik, kdy řidič odejde vykládat balíky. Pak se rapper rozeběhl, skočil do kabiny a s dodávkou ujel. Záda mu přitom kryl jeho komplic. Po dvou kilometrech jejich auto zastavila policie.

"Odcizili nastartované nákladní vozidlo s polepy přepravní společnosti PPL v hodnotě 350 tisíc korun," řekla soudkyně Janečková. V něm bylo zboží a peníze za dalších 150 tisíc.

[chooze:article;value:572497]

​"Navedl mě k tomu Denis pod hrozbou mé fyzické likvidace. Řekl, že mi uřízne uši a na mojí rodinu pošle mafii," prohlásil během líčení rapper Rétos. Putoval do ostravské vazby, kde si stěžoval na šikanu. "Jsou to zvířata," tvrdil na začátku srpna. "Na obviněném Oliveru Domarackém nebyly zaznamenány žádné stopy fyzického násilí," popřela tehdy jeho slova Markéta Prunerová, mluvčí Vězeňské služby ČR.

Ve středu u soudu rapper už přiznal vinu. "Neprokazovalo se, tím jsme dosáhli snížení trestu. Za mě spokojenost," nechal se slyšet obhájce rappera Domarackého Ivo Hama. "Zřejmě pod tíhou důkazů změnili svoji obhajobu," dodala státní zástupkyně Tereza Zeliková.

Ve vězení bude mít rapper Rétos dost času na tvorbu nových textů a třeba se mezi nimi objeví i ten o jeho životě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.