Moderní bydlení

RECENZE: Extrémní výdrž baterie, rychlost a moderní design, to je HONOR Magic5 Lite

Telefon na první dotek a pohled zaujme hned ze dvou důvodů. Za prvé je vzhledem k rozměrům (výška: 161 mm, šířka 73,9 mm a hloubka 7,9 mm) velmi lehký, váží jen 175 gramů včetně baterie. Za druhé zaujme kruh na zadní straně, jehož součástí jsou tři fotoaparáty a blesk. To zdědil HONOR Magic5 Lite po HONOR Magic Series.

Po prvním nastartování telefonu je samozřejmostí plynulý a bezproblémový přenos dat z předchozích telefonů, a to jak z telefonů s operačním systémem Android, tak i ze zařízení s iOS. Další věcí, která nás hned od začátku používání potěšila, je displej. Jde o 6,67palcový OLED zaoblený displej, který zaujímá 93 procent velikosti těla telefonu. Má rozlišení 2400 x 1080 pixelů a nejvyšší stupeň jasu 800 nitů.

​​Displej velmi dobře reaguje na změny osvětlení v místech, kde se používá. Ani při dlouhém používání jsme necítili únavu očí. A to ani při čtení písmen, tak ani při sledování videí.

Další jeho předností bude jeho vysoká odolnost, protože se nepoškodil ani ve chvíli, kdy při vystupování z auta vypadl z kapsy od bundy na asfalt.

Při testu jsme se kromě telefonování a videocallů, které proběhly bez zaškobrtnutí, zaměřili zejména na hraní her, sledování filmů a procházení sociálními sítěmi. I zde proběhlo vše plynule a bez jakéhokoli problému. Telefon se nesekal, a to ani v případě, když bylo na time line sociální sítě velké množství videí.

Nejdůležitější informací ale je, že ani při těchto zátěžích takřka vůbec neubývala kapacita baterie. Zařízení jsme ráno po spuštění nabili na 100 %. Po celodenním běžném používání klesla kapacita na 79 procent.

​Po druhém dnu, ve kterém jsme telefon rozhodně nešetřili a extrémně zatěžovali, klesla kapacita na 47 procent a na nabíječku jsme ho znovu dali až třetí den večer, kdy po další velké zátěži kapacita klesla na 9 procent.

Nesmíme opomenout ani Velmi kvalitní fotografie, a to jak blízkých, tak i vzdálených předmětů. Fotografie focené tímto telefonem jsou ostré a dobře zachytily i detaily. Příjemně překvapila i kvalita portrétních fotografií, nebo selfie focených přední kamerou.

Bezproblémová byla i konektivita s jinými telefony, sluchátky, chytrými hodinkami, reproduktory, ale i s počítači či televizory. Přenos dat, fotografií i streamování nic nekomplikovalo. Naopak mírně vázla konektivita se systémem Android auto, ale zde mohl být problém na straně automobilu a ne na straně telefonu.

​Celkově jsme byli s používáním HONOR Magic5 Lite velmi spokojení, a to jsme zdaleka nevyužili všechny funkce, které výrobce nabízí, jako je například režim multividea. Telefon dobře padne do ruky a nepřekáží ani v kapse u kalhot. Plynule funguje i při extrémní zátěži či rychlém přepínání mezi aplikacemi a díky skvělé kapacitě baterie se velmi pomalu vybíjí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.