Recidivista se měl zaměřit na seniory. Podle policie jich okradl nejméně 12

Krádeže začínaly podle policistů zpravidla stejně. "Muž si vyhlédl seniora, který šel z pošty nebo obchodu, a sledoval ho domů. Pak se buď zezadu, nebo zepředu natlačil na poškozeného nebo poškozenou a rozepl jim batoh nebo kabelku," líčí kriminalista, který se případem zabývá.

Ruce si přitom kryl přehozeným kusem oblečení. S obětí klidně i komunikoval a byl tak zručný, že si vůbec ničeho nevšimla. Vytáhl peněženku a rychle z místa činu odešel.

[chooze:article;value:509858]

Okradených seniorů začalo přibývat, stejně tak ale i důkazů. Kriminalisté nakonec vytipovali místo, kde se podezřelý zdržoval, a tam si pro něj došli. Muž podle policistů způsobil škodu za několik tisíc korun. Okrádat měl přitom jednu z nejzranitelnějších skupin obyvatelstva.

Policisté muži přečiny, ze kterých je obviněný, důkladně spočítali. "44letý muž byl obviněn z celkem dvanácti trestných činů krádeže a v tuto chvíli je stíhán vazebně," sdělil mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

U soudu může dostat až tříleté vězení. Což pro něj nebude žádná novinka, za okrádání důchodců už za mřížemi strávil s přestávkami 12 let. Naposledy se na svobodu dostal před rokem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.