Recidivista vykrádal mincovníky. Nezastavily ho ani kamery

Třiatřicetiletý recidivista vykrádal mincovníky už před pěti lety. Právě proto ho kriminalisté začali z krádeží podezírat. Policistům u výslechu řekl, že mincovníky u automatů začal opět vykrádat, protože to byl snadný způsob, jak přijít k penězům.

V prvním případě měl ke krádeži využít svého syna. Posadil ho na houpacího koně a mezitím u další hračky začal vykrádat mincovník. Podle kriminalistů použil šroubovák, kterým vypáčil dvířka, a odešel s plechovou krabicí plnou peněz. Uvnitř bylo přes dva tisíce korun.

[chooze:article;value:525936]

​Mincovníky jezdil z Ostravy vykrádat hlavně na Opavsko, aby byl podle svých slov ve větší anonymitě. Ze stejného důvodu jel jednou až do Ústí nad Orlicí. Tam si měl odnést peníze z několika mincovníků u vysavačů u čerpacích stanic. Když tam navíc zahlédl otevřenou kancelář, údajně neváhal ukrást i notebook.

Okradení vyčíslili škodu na poškozených mincovnících na 340 tisíc korun. Recidivista z nich měl ukrást přes 17 tisíc korun. Pokud obviněný skončí před soudem, hrozí mu tři roky vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.