Řecko je v pohotovosti: Žene se silná bouře, zasáhne i dovolenkové oblasti

Meteorologové podle deníku Kathimerini varují před silnými bouřkami, které se ženou na Řecko. "Bouřky budou doprovázené vysokou frekvencí blesků a lokálně i kroupami," upozorňuje tamní meteorologická stanice.

Bouřky se mají přihnat z Makedonie a nejsilněji udeří na severní a centrální části Řecka. Postupně se ale přesunou i dál. Zemi budou trápit od středečního poledne do čtvrtečního pozdějšího odpoledne.

Ve čtvrtek by tak s nepříznivým počasím měli počítat obyvatelé a turisté v oblíbené Soluni. Zhruba od ní se bouřky potáhnou podél pobřeží až k Aténám. Nevyhnou se ani městu Trikeri nebo třeba přímořskému letovisku Volos. Později během dne mají udeřit i na Kefalonii, Zakynthosu a dostanou se až k Heraklionu.

[chooze:article;value:563046]

​Tamní ministerstvo pro klimatickou krizi a civilní ochranu radí, aby se lidé na silné povětrnostní podmínky připravili. Doporučuje, aby zajistili předměty, které mohou vlivem silného větru způsobit škody a vyhnuli se pobytu venku a v moři.

V pátek ráno by už po bouřkách nemělo být na obloze ani památky. Meteorologové pro celé Řecko hlásí slunečné počasí a teploty místy přesahující i 30 stupňů Celsia. Podobná předpověď platí i pro sobotu a neděli.

Řecko přitom v posledních dnech spalují velká vedra a společně s větrem tak tvořily na mnoha místech ideální podmínky pro vznik požárů. S plameny bojovali hasiči v posledních dnech například na ostrově Kos nebo Zakynthos. Podívejte se na záběry přímo z místa:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.