Ředitel ze CME: Dcera zůstala v Izraeli. Tel Aviv se připravuje na tři dny v krytech

"Právě oznámili, že nyní se útočí na Tel Aviv, takže letí hodně raket," řekl TN.cz v úterý večer Tubi Neustadt. "Situace je taková, že se Izrael připravuje na odplatu, rekrutovali přes 360 tisíc vojáků. Tohle je od Izraele největší počet rekrutů v takové situaci," dodal.

Cílem Izraele podle něj nyní je zničit navždy Hamás. "Takže to v blízké době bude vážná situace," míní.

Z Izraele se mu podařilo vrátit zpátky do Česka až v úterý. "Měl bych teď být v krytu, protože hned vedle mého bytu dopadla raketa a síla detonace zničila můj byt. Přežil jsem jenom díky tomu, že jsem byl v krytu. Jinak bych byl mrtvý," poznamenal.

[chooze:article;value:525202]

Do země zmítané válkou vyrazil ještě před útokem Hamásu kvůli svatbě, na kterou byl pozvaný. Raketě, která zničila jeho byt, unikl jen o vlásek. "V 8:01, ten čas znám přesně, protože jsem se zrovna podíval na telefon, začal znít poplach. Já, moje žena, dcera a její budoucí manžel jsme se vydali do krytu," zavzpomínal. Jen 30 sekund poté dopadla bomba, která zničila jeho dům.

"Bylo to hodně děsivé. Venku byl cítit benzín. Vyběhli jsme na ulici, ale nikam jsme nemohli, protože tam hořelo auto. Tak jsme se schovali se sousedy, jakmile auto vybuchlo, přeběhli jsme do většího krytu," popsal.

V Izraeli zůstává jeho dcera. "Nechtěla odjet ze země, protože tam má kamarády a celý život," vysvětlil. Odjela ale aspoň z Tel Avivu do menšího města na severu, kde by měla být více v bezpečí.

[chooze:article;value:525368]

"Lidé mají mít připravenou vodu a jídlo v krytech na 72 hodin, protože se předpokládá, že nastane situace, kdy těch 72 hodin v krytech budou muset zůstat," upozornil.

Všichni tedy v Tel Avivu naběhli do tamních obchodů. "Supermarkety jsou prázdné, všichni nakupovali vodu a jídlo. Je tam dost panika," uvedl Neustadt.

"Jsem v kontaktu se svými přáteli v Izraeli. Všichni nazývají Hamás nacistickou organizací," sdělil. "Plán je nyní zabít všechny lidi z Hamásu," dodal.

[chooze:article;value:525412]

Připomněl také, že Izrael odstřihl pásmo Gazy od elektřiny, vody a benzínu. "Snaží se přivést je do situace, kdy už v Gaze nebudou moct přežít. To nás přivede k lidské katastrofě," myslí si. "V tuhle chvíli to ale Izrael nezajímá, jsou jim jedno lidská práva, říkají, že to nejsou lidé," dodal.

V tom je podle něj velké nebezpečí. Dalším nebezpečím je dle jeho názoru Írán. "Američané k Izraeli připluli s velkou lodí a varovali Írán, že pokud se připojí on, připojí se i oni," míní.

V každém případě se podle něj v příštích dnech bude situace eskalovat. "Jinou možnost nevidím," upozornil.

Izraelských obětí je už přes tisíc. Na obou stranách více než 3 300:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.