Respirační nemoci nabírají na síle. Některé nemocnice zavádí opatření

V Královéhradecké fakultní nemocnici je aktuálně 40 pacientů hospitalizovaných s nemocí covid-19, o deset z nich se lékaři starají na jednotkách intenzivní péče. "Všechny návštěvy pacientů musí nosit roušku, stejně tak i personál nemocnice. Aktuálně jsme na třetím pandemickém stupni z pěti," uvedl mluvčí FN Hradec Králové Jakub Sochor.

V celé republice jsou čísla, co se hospitalizovaných s covidem týká, přibližně desetinásobná. Podle epidemiologů se každý den do statistiky zapíše kolem 1 500 nových případů a tři lidé denně na covid zemřou. Tato čísla jsou prý ale velmi nepřesná, protože jen zlomek lidí se nechá testovat.

[chooze:article;value:577600]

​Podle údajů ministerstva zdravotnictví se ve středu nechalo otestovat PCR testy jen 466 lidí, antigenními testy 4 000 a oočkovat se ve středu nechalo 8 000 obyvatel. Dobrou zprávou je, že se jedná o mutaci viru omikron, která není tak nebezpečná jako mutace z prvních vln nemoci. Na druhou stranu se vlna nejen respiračních onemocnění, ale i právě covidu-19, přihlásila přibližně o šest týdnů dřív, než tomu bylo vloni.   

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.