Řetězec stáhl z prodeje sušené ovoce. Inspekce v balíčcích našla živý hmyz

[chooze:gallery;value:35300]

Na problémové zboží narazili inspektoři během kontroly Tesca v ulici Dráby ve Vysokém Mýtě. "U všech kontrolovaných balení zjistili, že na plodech se vyskytují drobní bílí škůdci. Předmětné výrobky navíc zapáchaly po kažení," informovala SZPI na facebooku.

Šlo o 200gramové balení TESCO APRICOTS – Meruňky vypeckované. Sušené ovoce, s číslem šarže L231232V082 a datem minimální trvanlivosti do 5/2024. "Jeví-li potravina známky kažení, nelze ji považovat za bezpečnou pro lidské zdraví," upozornila inspekce.

[chooze:article;value:546104]

Obchod produkt stáhl z prodeje. "Vzhledem k tomu, že některé výrobní šarže, které jste mohli zakoupit v některé z provozoven společnosti Tesco Stores ČR a. s., byly z preventivních důvodů (možný výskyt drobných bílých škůdců) staženy z prodeje, je možné výrobky vrátit na oddělení informací," uvedlo Tesco na svém webu.

"Na základě řádně uplatněné reklamace vám bude ihned vrácena kupní cena výrobku," slíbil obchodní řetězec.

Inspektoři během kontrol často narazí u potraviny na nějakou potíž. Nejedná se tak o ojedinělý případ. Seznam pak inspekce pravidelně zveřejňuje na webu potravinynapranyri.cz.

Kontrola potravin v Poděbradech nedopadla příliš valně. Podívejte se na reportáž (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.