Moderní bydlení

Řetězec stáhl z prodeje závadné maso z Polska. Obsahuje bakterii salmonely

[chooze:gallery;value:37673]

​​Společnost Tesco stáhla ze všech svých prodejen po celé republice jeden z výrobků. Jde o kuřecí prsa bez kostí a kůže v půlkilogramovém balení, která byla hluboce zmrazená. Mnozí zákazníci ho mohou mít doma, jeho minimální trvanlivost je do 22. 11. 2025

"Výrobek nesplnil požadavky na zdravotní nezávadnost potravin, může obsahovat bakterii Salmonella infantis. Tyto výrobky je možné vrátit na oddělení informací," upozornila firma na webu.

[chooze:article;value:574683]

​Balení masa má šarži 24145, EAN je 8594014234855, zmrazeno bylo letos 24. 5. a dovezeno bylo z Polska, kde byla také zvířata odchována. Do českých prodejen ho distribuuje firma Euro Frigo se sídlem v Praze 5. "Na základě řádně uplatněné reklamace vám bude ihned vrácena kupní cena výrobku," upozornila zákazníky společnost Tesco.

Problém se závadným zbožím má i jedna z prodejen Tesco v České Třebové. Státní zemědělská a potravinářská inspekce tam odhalila nebezpečnou potravinu. Jedná se mléčný výrobek GRAN MORAVIA hoblinky extra tvrdého přírodního dlouhozrajícího sýra. Ten se má spotřebovat nejpozději 12. 11. 2024, šarže výrobku je 7197 a jde o balení o hmotnosti 100 g. Výrobcem je firma BRAZZALE MORAVIA z Litovle. 

"U části balení byla na povrchu hoblinek sýra zjištěna přítomnost plísně zelené barvy. Tato balení neměla uvnitř balení ochrannou atmosféru, byla splasklá oproti ostatním balením," popsala SZPI výsledek kontroly inspektorů.

​V Česku se objevil nový typ salmonelózy. Je velmi infekční a má těžký průběh (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.