Retro Televizní noviny slavily úspěch. A líbily se i pamětníkům

Zbyněk Merunka, Martin Severa, Pavel Dumbrovský, Karla Mráčková, Michaela Dolinová a další osobnosti zpravodajství televize Nova se společně sešli u příležitosti speciálního vysílání Televizních novin, které sledovalo ve skupině 15 až 54 let téměř 42 procent diváků.

"Je to dojemné, musím přiznat, že ano. Myslel jsem si, že to se mnou nic neudělá, ale jo, s člověkem to zamává. Je to kus života," přiznal zakladatel televize Vladimír Železný.

"Já bych si přál, aby televize Nova byla i do budoucna taková. Aby prostě vždy dokázala jít o krok napřed před konkurencí ve všem, co dělá," popřál pak Nově k narozeninám ředitel zpravodajství a publicistiky Kamil Houska.

[chooze:article;value:540369]

Vůbec první Televizní noviny moderovali Stanislava Wanatowiczová se Zbyňkem Merunkou. Ten na svá léta na Nově dodnes vzpomíná a není jediný. "Bylo to bezvadný. Já jsem tam byl šest a půl roku a byly to nejlepší léta mého života," prohlásil.

"Vlastně všechno, co jsem se tu naučila, využívám i ve své praxi. Takže já jsem nadšená," vzpomíná pak na práci na Nově další moderátorská hvězda Jana Adámková.

"Hlavně nostalgii cítím, když tady všude vidím Novu, protože je těžké z toho vypadnout, protože Nova je prostě fenomén i pro ty, co tady dělají," nechal se pak slyšet Pavel Dumbrovský.

[chooze:article;value:540357]

Vedle Lucie Borhyové a Reye Korantenga se ve věrné kopii studia z roku 1994 objevil jako sportovní moderátor také Pavel Poulíček. "Živé televizní zpravodajství je v podstatě největší adrenalin, jaký můžete zažít," tvrdí.

Podle Reye Korantenga se mu obnovená premiéra povedla. "Prostě přišel kamarád zase si to vyzkoušet. Pořád se tomu věnuje. Myslím si, že to pro něj nebylo žádné překvapení," ohodnotil jeho vystoupení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.