Revize kotlů není dobré podceňovat, pojistné události se mohou vymstít

"Jednou jsem to podcenil a pak jsem z toho byl hodně nervózní, když přišla topná sezona a měl jsem začít topit a tyhle věci jsem neměl v pořádku," říká Jaroslav Císařovský. Na servisní prohlídku si teď na Zlínsku počkáte dva až tři měsíce. "Do půlky listopadu máme plno, a kdo si nezavolal už o prázdninách, tak se dostane na řadu až před Vánocemi," vysvětluje Pavel Fiala, který se zabývá servisem a revizemi plynových zařízení.

​Na Jihlavsku teď na kontrolu kotlů, a to plynových i na tuhá paliva, budete čekat nejméně měsíc. "Kontrola trvá tak necelou hodinku. Jde převážně o vyčištění a prohlídku výměníku, zjištění netěsností a tak dále," uvádí servisman Michal Pačuta.

[chooze:article;value:521324]

Prohlídky kotlů vyjdou na 1 500 – 2 500 korun. Nutná je také každoroční revize komínů. Pozor byste si měli dát na podvodníky. Když je to vyučený kominík, měl by ukázat živnostenský list a certifikát.

Působí i falešní kominíci, kteří jsou hotoví za pět minut. Pokud revizi nebo kontrolu kotle zanedbáte a dojde k neštěstí, můžete přijít o peníze od pojišťovny. "Jestliže něco s těmi revizemi v pořádku není, tak potom můžeme sáhnout až ke krácení pojistného plnění," vysvětluje mluvčí Allianz pojišťovny Marie Petrovová. V roce 2022 vyjížděli hasiči jen ve Zlínském kraji celkem k 67 událostem tohoto typu, v letošním roce to bylo už 49 událostí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.