Revoluce u Messengeru. Aplikace spustila novinky, které potěší spoustu uživatelů

Uživatele oblíbené chatovací aplikace čeká spousta novinek. Společnost Meta, pod kterou spadá hojně používaný messenger, totiž nachystala největší aktualizaci ve 12leté historii komunikační platformy.

Konkrétně se uživatelé mohou těšit například na mizející zprávy, úpravu již odeslaných zpráv nebo zlepšení kvality fotografií a videí. O velké aktualizaci Meta informovala na svém oficiálním blogu.

Editace zpráv

Novinkou, kterou některé jiné chatovací aplikace již delší dobu nabízejí, je možnost upravovat už odeslané zprávy. Na messengeru to půjde udělat během 15 minut po odeslání. Po této funkci řada uživatelů volala již dlouho. Hodí se například v případech, kdy se člověk překlikne nebo udělá pravopisnou či faktickou chybu. Dosud takový omyl opravit nešlo. 

Mizející zprávy

Zajímavou novinkou jsou mizející zprávy. Takový text se totiž vypaří po 24 hodinách od odeslání. Jde o podobný princip, jaký využívají například fotografie ve stories. Uživatelé se ale nemusí bát, že jim zmizí všechny zprávy. Pro tuto funkci totiž bude nutná její aktivace.

Potvrzení o přečtení

Hodně užitečnou funkcí bude pro některé uživatele možnost si v messengeru nastavit, jestli chcete, aby ostatní viděli, zda jste si jejich zprávu přečetli. "Víme, že si lidé cení svého soukromí, a tato funkce snižuje tlak na okamžitou reakci," vysvětlila společnost.

[chooze:article;value:530978]

​Fotografie a videa

Další změna se týká fotografií a videí. Vývojáři zapracovali na kvalitě obrazu a přibylo také několik nových ovládacích prvků. Další zlepšení je podle společnosti Meta v plánu. Denně se přes messenger pošle přes 1,3 miliardy fotografií a videí, tvrdí firma. 

Hlasové zprávy

Posílání hlasových zpráv se v poslední době stalo hodně populárním. Místo dlouhého vypisování textu lidé jen nahrají svůj vzkaz a odešlou ho, což jim šetří spoustu času. Nově navíc bude k dispozici možnost přehrání hlasovky 1,5x nebo 2x rychleji. Půjde si také pustit zprávu tam, kde jste předtím skončili. Nebudete si ji tedy muset pouštět znovu od začátku.

Novinky by měly být k dispozici okamžitě, ale je možné, že může nějakou dobu trvat, než bude aplikace všem uživatelům aktualizována. 

Sociální sítě mohou život dost usnadnit, ale zároveň přináší i komplikace. Podívejte se, jaké problémy lidem způsobují (08/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.