Moderní bydlení

Richterovou měl v tramvaji ohrožovat muž. Mluvil o střílení, skončil v léčebně

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová se na síti X svěřila s velmi nepříjemným zážitkem. "Včera ráno, 16. 10. 2024, jsem jela tramvají číslo 13 z Ruské. V tramvaji mi začal nadávat a agresivně vyhrožovat velký muž středního věku. Pokřikoval o střílení a tom, že tohle budou moje poslední Vánoce," napsala s tím, že muž držel v ruce knížku o střelbě a vypadal nebezpečně.

K násilí ale naštěstí nedošlo. "Chci poděkovat dvěma mladým mužům, kteří útočníka vyzvali, aby toho nechal. Díky nim poodstoupil a já ho mohla vyfotit," doplnila Richterová. Tím ale celá záležitost neskončila. "Myslela jsem, že když vystoupím na Krymské, pojede dál. On však vystoupil se mnou a dál na mě před dalšími lidmi křičel, dokud jsem se nedovolala policie," tvrdí.

[chooze:article;value:579089]

Uvedla také, že údajně není jedinou obětí nevybíravého chování tohoto člověka. Vyzvala proto svědky události, aby kontaktovali policii. "Je potřeba, aby dotyčný dostal jasnou stopku," prohlásila.

Policii se následně muže skutečně podařilo vypátrat. "Po zveřejnění celé události na sociálních sítích se policistům přihlásil jeden ze svědků a kriminalisté mezitím podezřelého muže, ročník 1987, ztotožnili. Ten byl vyzván, aby se dostavil na policejní služebnu, což také učinil," sdělil TN.cz mluvčí policistů Richard Hrdina.

"Kriminalisté s mužem zahájili úkony trestního řízení kvůli podezření ze spáchání trestných činů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a také trestný čin projevů sympatií k hnutí potlačujícímu práva a svobody člověka. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu byl převezen do psychiatrické léčebny, kde byl v minulosti více než třicetkrát hospitalizován," dodal.

K incidentu se vyjádřil i premiér Petr Fiala (ODS). "Důrazně odsuzuji výhrůžky násilím Olze Richterové. Takové chování nesmíme tolerovat. Mějme k sobě vzájemný respekt a jednejme spolu slušně. Demokracie má být střet myšlenek, násilí do ní nepatří," napsal na facebooku

Richterová zůstává místopředsedkyní Sněmovny. Jestli má hrdost, rezignuje, říká Schillerová (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.