Řidič autobusu objevil u zastávky peněženku plnou peněz. Nález si nechal

O peněženku se 7 000 korunami, doklady a platební kartou přišel v pátek odpoledne 43letý muž z Oseka na Teplicku. "Ten peněženku ponechal omylem na lavičce u zastávky MHD v Oseku. Když si svou chybu uvědomil a vrátil se zpět, peněženka tam již neležela," informovala policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Událost proto nahlásil na policii. Vyšetřovatelé během šetření zjistili číslo autobusu, který v tu dobu zastávkou projížděl, a ztotožnili i řidiče. Toho následně vyslechli jako svědka.

[chooze:article;value:498187]

"Ze svědka se však vyklubal podezřelý, neboť řidič sdělil, že sice peněženku našel, ale že se o ni přihlásil neznámý člověk v autobuse a tomu ji předal. To se ale policistům nezdálo a při pokračujícím výslechu se nakonec podezřelý muž doznal, že si ponechal obsah peněženky a tu pak zahodil v jiné obci," doplnila Gazdošová.

Šofér je nyní podezřelý z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. "Pro majitele měl případ nakonec dobrý konec, neboť podezřelý finanční hotovost 7 000 korun vrátil," uzavřela Gazdošová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.