Řidič jedoucí v protisměru po dálnici D10 nepřežil srážku s kamionem

Ve čtvrtek večer se na 29. kilometru dálnice D10 ve směru na Prahu čelně srazilo osobní auto s kamionem. "Osobní vozidlo jelo v protisměru," potvrdila na dotaz TN.cz mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Podle policie začalo auto ihned po střetu s nákladním vozem hořet. Nehoda má fatální následky. "Osoba, která řídila osobní vůz, nepřežila," uvedla Suchánková.

[chooze:article;value:543765]

​"Jeden řidič zemřel, druhý byl zaléčený a ponechaný na místě," doplnila mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

U řidiče náklaďáku tak policisté provedli dechovou zkoušku i test na omamné a psychotropní látky. "Všechny tyto zkoušky jsou negativní," objasnila policejní mluvčí.

Dálnice musela být kvůli vyšetřování a likvidaci následků nehody uzavřena. Podle Suchánkové mohli "řidiči obousměrně využít silnici 2/610". Podle dopravních informací webu Policie České republiky se dálnici podařilo zprůjezdnit po čtvrté hodině ráno.

Tragická nehoda na Českolipsku! Havárie osobního vozidla má jednu oběť a dva zraněné

Další lidský život vyhasl ve čtvrtek večer při havárii osobního vozidla také v obci Horní Lichava na Českolipsku. "Dnes kolem 20.45 havarovalo na silnici třetí třídy v obci Horní Lichava na Českolipsku osobní vozidlo. Následky jsou tragické, při havárii zemřel jeden člověk a další dva jsou v péči lékařů. Příčinu nešťastné dopravní události nyní zjišťuje služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru," uvedla ve čtvrtek večer tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje Ivana Baláková.

https://twitter.com/hzs_lbk/status/1763345357281309130

U nehody zasahovali hasiči ze stanice Česká Lípa. "Za pomoci HVZ hasiči jednu osobu vyprostili z pod vozidla. Na místě události se nacházely další dvě zraněné osoby," uvedl HZS LIbereckého kraje na sociální síti X s tím, že hasiči dále prováděli záchranné práce a spolupracovali se zdravotníky na poskytování první předlékařské pomoci a provádění resuscitace.

Tragická nehoda na Lounsku! Z osobáku po srážce s náklaďákem zbyly jen trosky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.