Řidič měl zmlátit dvě ženy, protože jsou Ukrajinky. Absolutní hnus, zuří Rakušan

Tetianu a Liliu  dvě ženy ukrajinského původu měly podle dosavadního zjištění kriminalistů napadnout tři osoby, jejich pohlaví nespecifikovala. Mělo se ale jednat o tři muže. "V současné době nám je již známa totožnost jednoho z podezřelých, se kterým nyní probíhají úkony trestního řízení. Na ustanovení dalších podezřelých aktivně pracujeme," vyjádřila se k případu ve středu policie

Na incident, který se v Plasích na Plzeňsku odehrál v neděli 13. srpna, upozornily jako první Novinky.cz. "Šly jsme s dětmi na kolotoče. Pak jsme si sedly s Lily na obrubník a povídaly si. Zastavila u nás starší Škoda Octavia s přívěsným vozíkem a pán za volantem se ptal, jestli jsme z Ukrajiny. Pak poodjel pár metrů, nechal nastartované auto a vrátil se k nám," popsala incident starší z žen Tetiana. 

[chooze:article;value:516711]

​Nejprve jim podle ní začal sprostě nadávat, poté je fyzicky napadl. Tetiana od něj měla dostat tři rány pěstí do obličeje, poté se vrhl na Liliu, které rozmlátil obličej. Mladší z žen se svými zraněními skončila v nemocnici. V průběhu útoku se k agresivnímu řidiči měli přidat další dva muži. "S nikým nemáme žádný spor, nikoho jsme k ničemu nevyprovokovaly," posteskla si napadená Ukrajinka. 

Krátce po medializaci případu se k němu vyjádřil na sociálních sítích ministr vnitra Vít Rakušan, který čin odsoudil. "Surově napadnout ženu je hnus. Napadnout ji jen kvůli její národnosti je absolutní hnus," zkritizoval chování útočníků, které je podle něj důsledkem nenávistných výroků ve společnosti. 

"Politická odpovědnost padá na ty, kdo ty nenávistné výroky šíří. Policie nebude tolerovat ani ty výroky, ani ty činy," doplnil. 

V podobném duchu se vyjádřili i jiní politici. "Tohle je opravdu hnus. Přece není možné, aby člověk zničehonic zaútočil na dvě ženy, a to jen proto, že jsou Ukrajinky," napsal na facebooku europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který zároveň ukázal prstem na populistická hnutí, která podle něj šíří v Česku nenávist vůči Ukrajincům. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.