Řidič objel náklaďák stojící na červenou před přejezdem. Poté ho smetl vlak

Událost se stala ve čtvrtek asi 10 minut před sedmou hodinou večer. "62letý řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia projížděl od centra Jablonného v Podještědí na obec Lvová, přičemž se zachoval nepochopitelně nezodpovědně u nechráněného železničního přejezdu opatřeného pouze signalizačním zařízením," informovala na webu policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podle policistů šofér sice viděl, že před přejezdem kvůli blikajícímu červenému světlu zastavil řidič náklaďáku, přesto ho objel a snažil se ještě před příjezdem vlaku přejezd projet.

[chooze:article;value:520384]

"To se mu bohužel nepovedlo a rychlík jedoucí ve směru z Ústí nad Labem na Liberec se s ním na přejezdu střetl,“ doplnila Baláková.

Řidič skončil v kritickém stavu. "V péči jsme měli jednoho pacienta, který utrpěl těžké poranění. Byl napojen na umělou plicní ventilaci a následně jsme jej letecky transportovali do liberecké nemocnice," řekl TN.cz mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Nikomu z 50 lidí, kteří cestovali ve vlaku, se nic nestalo. "Nešťastnou a hlavně zbytečnou nehodu dokumentuje služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru," uzavřela Baláková.

Neskutečný hazard předvedl na železničním přejezdu na Svitavsku řidič osobáku. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.