Řidič při hádce u supermarketu vytáhl zbraň. Muže měl střelit do nohy

"V pátek po 13. hodině přijalo operační středisko oznámení o střelbě, ke které mělo dojít na parkovišti jednoho z obchodních center v Uherském Hradišti," informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle policejního šetření při hádce mezi dvěma řidiči jeden z mužů vytáhl zbraň a druhého střelil do nohy. "Muž, který použil zbraň, byl na místě zadržen, tato zbraň byla zajištěna a případem se v tuto chvíli zabývají uherskohradišťští kriminalisté," doplnil Jaroš.

"Pro operátorky zdravotnického operačního střediska byla situace z počátku velmi nepřehledná, když v jeden okamžik volalo na linku 155 hned několik lidí. Operátorky na místo vyslaly dvě posádky, z toho jednu s lékařem," sdělila na facebooku mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

[chooze:article;value:523244]

Záchranáři u supermarketu zjistili, že má muž střelnou ránu pod tříslem na levé noze. "Pacient měl velké štěstí, když projektil nezasáhl kost ani tepnu. I tak ztratil asi půl litru krve. Muž byl po incidentu při vědomí, a navíc schopen okamžité reakce, když si sám nasadil škrtidlo. Svědci mu pak na ránu přiložili improvizované tlakové obvazy," uvedla Netopilová Sluštíková.

"Záchranáři pacienta zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a transportovali do úrazové ambulance Uherskohradišťské nemocnice," doplnila.

Obrovská tragédie na Slovensku: Zbloudilá kulka zabila mladou maminku (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.